Περονοφόρα Ανυψωτικά CLARK CQ 20, 25, 30

Περονοφόρα αντίβαρου

Περιγραφή

Τα πετρελαιοκίνητα και LPG περονόφορα ανυψωτικά αντιβάρου  τύπου clark (κλαρκ) CQ διαθέτουν διβάθμιους και τριβάθμιους ιστούς με ύψος ανυψώσεως που ανέρχεται έως και 7,3 m. Η ανυψωτική ικανότητα των περονοφόρων ανυψωτικών clark (κλαρκ) CQ ανέρχεται σε 2000, 2500 και 3000 kg.

Γενικά: Τα CQ Clark(κλαρκ) αποτελεί ένα νέο περονοφόρο υψηλής τεχνολογίας, με μεγάλη αντοχή και ασύγκριτη δύναμη. Στόχος του CQ είναι να αντεπεξέρχεται με επιτυχία στις πιο απαιτητικές εφαρμογές και να έχει υψηλή απόδοση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η σχεδίαση του έχει ως στόχο ένα μηχάνημα πολλαπλών χρήσεων το οποίο να προσφέρει άνεση στον χειριστή αλλά ταυτόχρονα να έχει χαμηλή εκπομπή ρύπων και ελάχιστη ένταση θορύβου. Η αξιοπιστία και η χαμηλή κατανάλωση κάνουν το κλαρκ CQ να ξεχωρίζει.

 

Κινητήρας: To Clark (κλαρκ) CQ διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας αξιόπιστο και αποδοτικό βιομηχανικό κινητήρα ο οποίος είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε να αποδίδει ιδιαίτερα υψηλή ισχύ σε χαμηλές στροφές λειτουργίας. Σαν αποτέλεσμα έχουμε την υψηλή απόδοση του κινητήρα με την ελάχιστη καταπόνησή του. Ο κινητήρας  χρησιμοποιεί σύστημα IDI (indirect injection) το οποίο έχει σαν πλεονέκτημα την μείωση της εκπομπής ρύπων αλλά και την μείωση της έντασης του θορύβου σε σχέση με τους κινητήρες παλαιότερης τεχνολογίας. Λόγω των παραπάνω τεχνολογιών που εφαρμόζονται στον κινητήρα καταφέρνουμε να μειώσουμε αισθητά το κόστος συντήρησης αλλά και το συνολικό κόστος χρήσης του Clark (κλαρκ) CQ.

Ιστός: Ο ιστός του κλαρκ CQ είναι κατασκευασμένος από χάλυβα υψηλής ποιότητας και αντοχής ο οποίος επιτρέπει την χρήση ιδιαίτερα λεπτών προφίλ (GEN2 upright με C-I rail), με αποτέλεσμα την καλύτερη θέα του χειριστή στο φορτίο. O ιστός του κλαρκ CQ διαθέτει σύστημα απόσβεσης κραδασμών αλλά και ηλεκτρονικό έλεγχο της ανύψωσης – καθόδου του με αποτέλεσμα την ομαλή του λειτουργία χωρίς προβλήματα τόσο για το μηχάνημα όσο και για το φορτίο.

 

Μετάδοση της κίνησης: Μετάδοση της κίνησης με μετατροπέα ροπής (torque converter) με σχέση μετάδοσης 3.0:1. Το σύστημα μετάδοσης εξασφαλίζει μεγάλη ταχύτητα κίνησης με διατήρηση της χαμηλής θερμοκρασίας των μηχανικών μερών. Επιπλέον καταφέρνουμε να καλύτερες τιμές  επιτάχυνσης και επιβράδυνσης με ασφαλή μεταφορά του φορτίου.

 

Υδραυλικό σύστημα : Για τη μείωση των απωλειών ισχύος και θερμότητας χρησιμοποιείται μεγάλης ισχύος υδραυλικό σύστημα που αντίστοιχα χρησιμοποιεί αισθητήρα ελέγχου της πίεσης στην βαλβίδα. Η κατασκευή του υδραυλικού κυκλώματος στοχεύει στον πλήρη έλεγχο των κινήσεων όλων των υδραυλικών συσκευών αλλά και την εύκολη πρόσβαση σε οποιοδήποτε επιμέρους σκέλος του κυκλώματος.

 

Πλαίσιο: Ο κινητήρας περικλείεται και προστατεύεται από το υψηλής αντοχής μονοκόμματο πλαίσιο (monocoque type frame) όπως ακριβώς και το σύστημα μετάδοσης, η δεξαμενή καυσίμου και το ψυγείο λιπαντικών. Διατίθεται επίσης σύστημα απόσβεσης κραδασμών (impact absording system) το οποίο μειώνει αισθητά την μεταφορά κραδασμών του κινητήρα στην θέση οδήγησης.

 

Πέδηση: Το σύστημα πεδήσεως διαθέτει διπλό πεντάλ φρένου (twin pedal system) και χειρόφρενο στάθμευσης.

 

Ενδείξεις λειτουργίας: Ο πλήρης πίνακας με φωτεινές ενδείξεις λειτουργίας, ωρόμετρο, ένδειξη στάθμης καυσίμου, ένδειξη service και φωτεινούς δείκτες βλαβών και λανθασμένων λειτουργιών συμβάλλει στην εργονομία και τον έλεγχο του χειριστή.

 

Εργονομία: Το περονοφόρο clark (κλαρκ) CQ είναι κατασκευασμένο ώστε να εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες του χειριστή και συγκεκριμένα διαθέτει:

  • Αντιολισθητικό σκαλοπάτι με χαμηλό ύψος εισόδου στην καμπίνα και ειδική χειρολαβή.
  • Ανατομικό κάθισμα χειριστή το οποίο εδράζεται πάνω σε ειδικές ελαστικές βάσεις, το οποίο σε συνεργασία με το σύστημα απόσβεσης κραδασμών που διαθέτει το πλαίσιο του Clark (κλαρκ) CQ εξασφαλίζει την μέγιστη άνεση στην θέση οδήγησης.
  • Ευανάγνωστα χειριστήρια με τα οποία ο χειριστής ελέγχει όλες τις λειτουργίες του μηχανήματος. Η θέση οδήγησης είναι κατασκευασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να μεγιστοποιείτε η απόδοση του χειριστή.