Περονοφόρα Ανυψωτικά Κλαρκ GΕX 16, 18, 20s, 20, 25, 30

Περονοφόρα αντίβαρου

Περιγραφή

Η Ν. Σταφυλοπάτης Α.Ε. διαθέτει τετράτροχα ηλεκτροκίνητα περονόφορα ανυψωτικά αντιβάρου 48V και 80V. Η ανυψωτική ικανότητα των ηλεκτροκίνητων περονοφόρων ανέρχεται σε 1600, 1800, 2000, 2500 και 3000 kg. Τα ανυψωτικά μηχανήματα κλαρκ της σειράς GEX διαθέτουν διβάθμιους και τριβάθμιους ιστούς με ύψος ανυψώσεως έως και 7 m.

Γενικά: Τα Clark (κλαρκ) ή αλλιώς ανυψωτικά περονοφόρα της σειράς GEX διακρίνονται για τις υψηλές προδιαγραφές τους. Τα περνοφόρα κλαρκ GEX έχουν ασύγκριτη δύναμη ακόμα και στις πιο απαιτητικές εφαρμογές ανυψώσεως. Η μοντέρνα και εργονομική σχεδίαση του καθιστά το ανυψωτικό μηχάνημα απλό και φιλικό προς τον χειριστή. Το περονοφόρο κλαρκ GEX είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς έχει μηδαμινή εκπομπή ρύπων και ελάχιστη ένταση θορύβου. Η σχέση απόδοσης και κόστους χρήσης είναι εξαιρετικέ με αποτέλεσμα την αξιοπιστία του μηχανήματος και την χαμηλή κατανάλωση.

Ιστός: Ο ιστός του ανυψωτικού περονοφόρου είναι κατασκευασμένος από χάλυβα υψηλής ποιότητας, ο οποίος επιτρέπει την χρήση ιδιαίτερα λεπτών προφίλ (GEN2 upright με C-I rail), με αποτέλεσμα την καλύτερη θέα του χειριστή στο φορτίο. O ιστός κλαρκ GEX διαθέτει σύστημα απόσβεσης κραδασμών αλλά και ηλεκτρονικό έλεγχο της ανύψωσης – καθόδου του με αποτέλεσμα την ομαλή του λειτουργία χωρίς προβλήματα τόσο για το μηχάνημα όσο και για το φορτίο.

Μετάδοση της κίνησης:  Το σύστημα μετάδοσης εξασφαλίζει μεγάλη ταχύτητα κίνησης με διατήρηση της χαμηλής θερμοκρασίας των μηχανικών μερών.Επίσης βασικός μας στόχος είναι οι καλύτερες τιμές  επιτάχυνσης και επιβράδυνσης με ασφαλή μεταφορά του φορτίου.

Υδραυλικό σύστημα : Το περονοφόρο κλαρκ διαθέτει υψηλής ισχύος υδραυλικό σύστημα που χρησιμοποιεί αισθητήρα ελέγχου της πίεσης στην βαλβίδα για μείωση των απωλειών ισχύος και θερμότητας. Το υδραυλικό κύκλωμα είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο των κινήσεων όλων των υδραυλικών συσκευών αλλά και εύκολη πρόσβαση σε οποιοδήποτε επιμέρους σκέλος του κυκλώματος.

Πλαίσιο: Το ανυψωτικό περονοφόρο κλαρκ της σειράς Gex διαθέτει υψηλής αντοχής μονοκόμματο πλαίσιο (monocoque type frame) το οποίο περικλείει και προστατεύει τους κινητήρες, το σύστημα μετάδοσης, τη δεξαμενή  καθώς και το ψυγείο λιπαντικών. Επιπλέον το πλαίσιο διαθέτει σύστημα απόσβεσης κραδασμών (impact absording system) το οποίο μειώνει αισθητά την μεταφορά κραδασμών του κινητήρα στην θέση οδήγησης.

Πέδηση: Το περονοφόρο όχημα διαθέτει διπλό πεντάλ φρένου (twin pedal system) και χειρόφρενο στάθμευσης.

Ενδείξεις λειτουργίας: Το κλαρκ GEX διαθέτει πλήρη πίνακα με φωτεινές ενδείξεις λειτουργίας, ωρόμετρο, ένδειξη στάθμης καυσίμου, ένδειξη service και φωτεινούς δείκτες βλαβών και λανθασμένων λειτουργιών.

Εργονομία: Το Clark (κλαρκ) τύπου GEX είναι φιλικό προς το χειριστή και εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες του. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει:

  • Αντιολισθητικό σκαλοπάτι με χαμηλό ύψος εισόδου στην καμπίνα και ειδική χειρολαβή.
  • Ανατομικό κάθισμα χειριστή που εδράζεται πάνω σε ειδικές ελαστικές βάσεις, το οποίο σε συνεργασία με το σύστημα απόσβεσης κραδασμών που διαθέτει το πλαίσιο του Clark(κλαρκ) GEX εξασφαλίζει την μέγιστη άνεση στην θέση οδήγησης.
  • Ευανάγνωστα χειριστήρια με τα οποία ο χειριστής ελέγχει όλες τις λειτουργίες του μηχανήματος. Η θέση οδήγησης είναι κατασκευασμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να μεγιστοποιείται η απόδοση του χειριστή.